CV Ketel

Elektrische cv ketel


Steeds meer mensen in Nederland nemen een elektrische cv ketel in huis. Het is heel ideale oplossing voor uw situatie in uw huis.Ook combineren ze het graag met zonnepanelen om milieu bewust te gaan leven. Hier op deze pagina gaat u meer lezen over de elektrische ketel.


Meer elektrische ketels?


In Nederland wordt een elektrische ketel haast niet verkocht op het vaste land. Of daar een verandering aan komt is nog niet helemaal zeker. Laten we eens terug kijken. Misschien weet u het nog dat er in Nederland nog geen elektrische cv ketels hingen maar veel elektrische boilers. Dat waren het meeste boilers die door een energiemaatschappij werd plaatsgevonden en onderhouden. Maar sinds de tijd verder loopt zijn ze allemaal verdwenen. Weet u waarom? Makkelijk; als u uitrekent zit er in 1 m3 aardgas omgerekend ongeveer 8.7 kWh energie en dat kost rond de 0,65 cent. De aardgas komt in de vorm van warmte vrij bij verbranding. Per kWh van elektriciteit kost rond 0,20 cent.


Dus de voordeel van ons aardgas halen we uit de grond van Nederland en omdat ons land klein is het brengen we de meeste aardgas aan deur ook beperkt. Dit in tegenstelling tot grotere landen waar dus ook minder woningen per km2 staan. Bijvoorbeeld in Scandinavië in sommige huizen hebben ze geen aardgassluiting, want zij verwarmen het vaak 'puur elektrisch'. In Scandinavië wordt veel meer warmtepomp verkocht. De reden is dat Nederland zich laat dan ook meteen raden. De rekeningen van energie gaan ook meteen met 3/4 omlaag.Terug naar een elektrische ketel


Elektrische ketel, hierbij worden alle energieën uit het net omgezet naar warmte en is het COP 1, waardoor de aardgas in ons land hoog zijn.


U zal daarbij alleen een elektrische ketel hebben daar waar geen aardgas is, bijvoorbeeld bij grotere schepen die voldoende stroom opleveren. Maar ook bij een boer die in de polder woont en een eigen windmolen heeft staan en elektrische energie over heeft. Als u op de pagina zonnepanelen gaat, ziet u een rekenvoorbeeld van de woning en hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor een woning.


Stel de vraag is aan u zelf. Zou u de woning met een elektrische ketel verwarmen?Toekomst


Dagelijks worden de woningen zeer goed geïsoleerd en met de dag wordt dat steeds beter. Dus straks hebben we niet meer veel energie nodig om onze woningen te kunnen verwarmen. Zelfs een kleine elektrische ketel van 1 tot 3 kWh zou voldoende zijn voor een normaal eengezinswoning. Door een driewegklep kan een elektrische ketel ook een tapwater boiler verwarmen van bijvoorbeeld 200 liter. Zoals u weet gebruikt u met een waterpomp veel minder energie dan met een elektrische ketel. Veel wetenschappers voorspellen dat de meeste later meer de tapwater boiler gaan gebruiken. Een elektrische ketel is een stuk minder moeilijk bruikbaar dan een waterpomp, bovendien heeft u buiten geen last van ventilator geluid zoals bij een lucht of water warmtepomp en hoeft u niet te boren voor een bron. Inmiddels hebben de meeste mensen al een elektrische boiler gekocht.