CV ketel kopen

Type cv-ketels


Er zijn twee soorten cv-ketels te koop dat zijn de soloketels en de combiketels. De combiketel zorgt voor verwarming in je huis en ook voor warm water uit de kraan. De soloketel zorgt alleen voor de verwarming in het huis en zorgt dus niet voor warm water uit de kraan. In deze tijd hebben de meeste huizen een combiketel en geen soloketel. Naast de twee ketels kunt u ook kiezen voor een doorstroommodel of een met een voorraadvat. Een voorraadvat slaat heet water op en houd het op constante temperatuur, dat is dus duurder dan een doorstroommodel. Een doorstroommodel is zuiniger dan een voorraadvat want, de ketel warmt zich zelf pas op als je aan de kraan komt. Het is bijna na zo snel warm al binnen 5 seconde meestal. vroeger was de voorraadvat comfortabeler maar dat is veranderd. Daarom hebben de meesten een doorstroommodel.



Energielabel


De nieuwe cv-ketels zijn sinds 26 september 2015 verplicht om een energielabel te hebben. Voor de combiketels is het label voor de verwarming en voor het warm water. In Nederland zijn de meest verkochte cv-ketels met het A-label. Deze cv-ketels zijn zo zuinig doordat ze het warme vocht van de verbrande gassen gebruiken voor de verwarming. Daarom moet een cv-ketel een afvoer hebben om alle het vocht aftevoeren. Meestal is het label A maar ze hebben ook A+ en ook A++ die zijn ook mogelijk. voor meer apparaten die een systeem vromen krijg je een label.


Kopen, huren of leasen


U kunt een cv-ketel kopen maar u kunt hem ook huren of leasen. Als je een cv-ketel koopt betaal je een aankoopbedrag, installatie en het onderhoud van de ketel. en stel als er wat kapot gaat dan kunt u daar ook nog een rekening voor verwachten. Als u een cv-ketel huurt betaald u een maandelijks vast bedrag. Het onderhoud en problemen van de ketel zijn meestal gedekt. Van het huren van een cv-ketel is het nadeel dat u aan een contract vast zit en dit niet zomaar op kan zeggen. U kunt ook een cv-ketel leasen. Daarmee betaald u ook maandelijks een vast bedrag per maand maar naar het contract is de cv-ketel u eigendom. Op lang termijn zijn de kosten er hoog dan wanneer je een cv-ketel koopt.



Prijzen


bij de aankoop van een cv-ketel let u natuurlijk goed op de prijs. Maar de prijs van de cv-ketel zegt niks over de prijs want er komen uiteindelijke nog meer kosten bij. koop altijd een cv-ketel in combinatie met een deskundige installatie. dit kan bij voorbeeld bij een energieleverancier of een installatiebedrijf. Als u online een cv-ketel gaat aanschaven zorg dan dat er ook installatie bij zit. Bereken de gehele kosten als u naar meerder cv-ketels gaat kijken niet alleen naar de prijs maar ook naar de installatie kosten. Als u zoekt op installateur zoek er dan een met een OK-CV keurmerk. Met dat keurmerk heeft u garantie dat de ketel correct en veilig geïnstalleerd word en dat die tot toe behoor werkt.