Isolatie

Een nieuwe cv ketel is natuurlijk heel zuinig, maar als de warmte ongehinderd uit je huis ontsnapt, lukt het nog niet om energie te besparen. Woningisolatie voorkomt warmteverlies en is meer dan spouwmuren en dubbel glas. Er zijn ook andere en eenvoudige energiebesparende maatregelen. Er is voor elke woning in Haarlem isolatie in soorten en maten. De energiebesparingen die we noemen zijn voorbeelden. Hoeveel euro je werkelijk aan energie bespaart hangt af van je huis, je huishouden, je cv ketel en de gasprijs in Haarlem.


Isolatie leidingen


De leidingen naar je cv ketel kun je makkelijk isoleren met schuimhoesjes. Dan koelt het water in de leiding minder af. De hoesjes zijn verkrijgbaar in elke doe-het-zelfzaak. In een gemiddeld huis kan dit in Haarlem per meter leiding al gauw 10 kubieke meter gas per jaar schelen.


Schoorsteen isolatie: tochtklep


Naast je cv ketel ook een open haard? De schoorstenen in Haarlem zijn net tochtgat zijn. Is er voor dit gat in je woning isolatie? Jazeker: de tochtklep. Sluit deze klep als de haard uit is en bespaar wel 10% van de stookkosten.


Isolatie kieren bij ramen en deuren


Vliegt de warmte weg door kieren bij ramen en deuren? Er is ook voor jouw type woning isolatie. Tochtstrip zijn er in soorten en maten. Deze isolatie is goedkoop en de besparing kan oplopen tot 50 kubieke meter gas per jaar. Monteer geen isolatie voor kieren onder de binnendeuren, dit is voor de luchtcirculatie in je woning in haarlem.Warmte uit je brievenbus


De warmte die je cv ketel opwekt, kan zo verdwijnen door je brievenbus. De beste woning isolatie is hier een tochtborstel of tochtklep. Zodat de lucht daar niet weg loopt. een andere optie is een buitenshuis brieven bus.


Radiatorfolie achter cv


Plaats reflecterende folie achter de radiatoren van je cv. Met die isolatie verdwijnt de warmte niet in de muur. En dat zorgt er weer voor dat uw huis in Haarlem lekker warm is.


Isolatie woning: denk aan de vliering


Is isolatie van het dak niet mogelijk, denk dan aan vliering isolatie. Als je handig bent, kun je de isolatie zelf aanbrengen. Zo kun je flink energie besparen: je cv ketel verbruikt al gauw honderden kubieke meters gas per jaar minder.Vloer isoleren, niet de kruipruimte


De kruipruimte moet goed worden geventileerd, dus stop de ventilatiegaten niet dicht met isolatie. Voelt de vloer koud aan? De thermostaat hoger zetten helpt dan niet. De oplossing zit in je woning: isolatie onder de vloer aanbrengen.


De garage of bijkeuken


Isolatie aanbrengen bij binnendeuren verhindert de luchtcirculatie in je woning. Onder binnendeuren kun je daarom beter geen isolatie aanbrengen. Er is een uitzondering: een binnendeur naar een garage-aan-huis of bijkeuken. Hier ontsnapt volop warmte die door je cv ketel is opgewekt. Bespaar energie en breng daar een tochtstrip of –borstels aan.


Isolatie in de tuin


Woning isolatie staat soms in je tuin. Als een muur van je huis altijd op de wind staat, waardoor hij veel afkoelt, is het handig om er buiten een heg voor te plaatsen. Dan hoeft de cv wat minder aan te slaan.